Oktatók

Drobilisch Erzsébet

About

Mottôm: "Az ûton végig kell menni...még esős idöben is! " Az én fejem fölè az esernyőt a jóga szeretete tartja!

Kezdő Jóga: minden 2. kedd 10.15-11.45h

Kezdő Jóga minden pénteken 10.15-11.45h

bejelentkezést kérünk.

Bedő Kriszta tanítványaként ma már én is jógára tanítok másokat, a jóga szeretetére és tiszteletére.

A jóga alapja számomra az önuralom, lényege pedig a fegyelmezettség, mind a test, mind az elme vonatkozásában. 

Végső elkeseredettségemben, nagyon betegen, utolsó kapaszkodóként, egy kedves kollegám tanácsára kerestem fel a JógaTeret hét évvel ezelőtt. Nem tudtam és nem is értettem a lényegét sem annak, hogy mi történik itt velem, nem találtam a helyem, folyton az órát néztem, az elmém szabotálta és unta az e fajta szokatlan testi mozgást, a légzőgyakorlatokat, a mantrákat, de mégis valami megmozdult bennem és elkezdtem változni. 

Tudtam, hogy a jóga gyakorlása önmagában is hasznos, javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, mentális megtisztulást hoz és az életminőség javulását is eredményezi, de egy idő után elkezdtem feszegetni a határokat és feltettem a kérdést, hogy mi hiányzik még, mit akarok kezdeni a tudásommal. Édesapám halála ösztökélt arra, hogy mélyülnöm szükséges a megszerzett tudásban, valamint személyiségemből fakadóan rádöbbentem arra, hogy az a több, ami hiányzott az az, hogy át szeretném adni a tudásomat, és még több alázatot szeretnék tanulni, tanítani akarok.

Jelenleg kezdő gyakorlást vezetek a JógaTérben, illetőleg péntek délelőtti óráim fő iránya kifejezetten a mirigy - és ízület tisztítás, hosszabb relaxációval.  

Azt gondolom, hogy kezdő gyakorlókat tanítani a legnagyobb kihívás és a legnehezebb feladat, de igazi megtiszteltetés. Letenni az alapokat, látni azt, hogy egy tanítvány fél év alatt mennyit fejlődik, érezni közben azt, hogy te magad is fejlődsz, okosodsz empátiából, elméletből, gyakorlatból, pszichológiából, hogy mások miként figyelnek magukra, hogy te magadban ezalatt miként látod a változást, ha tükörbe nézel. Nincs annál nagyobb csoda, amikor látod a tanítványok szemében a csodát, amikor megtörténik, aminek meg kell történni…. az apró és láthatatlan változás, amit csak te és a tanítvány tudsz és ez a cinkos mosolyban találkozik…

Miért a jóga számomra? Mert engem a legmélyebb mélységből is kiemelt, mert láthatatlanul parancsokat adott, mert simogatott, mert elvárt, …… amikor a lenagyobb szükségem volt a kapaszkodóra. Mert soha nem csalódtam benne, mert mindig tudtam az utam… ami most a Guru hívására India és az egy hónapos elvonulás lesz….

Ne várd meg a mélységet, próbáld ki és lépj ki a komfortzónádból!  

Szeretettel várlak!

Drobilich Erzsébet

http://www.jogaszentendre.hu/oktatok/drobilisch_erzsebet