Oktatók

Hazai Dóri

About

Gyerek jóga, Stresszoldó relaxáció gyerekeknek, Zenebölcsi

Gyermekjóga: alapja az Indiából eredő mozgásrendszer és filozófia, a jóga, amit a mai gyermekek igényeinek megfelelően mozgásfejlesztéssel társítunk. A gyerekek játékos formában (pl. állatok bőrébe bújva) ismerkednek meg a különböző ászanákkal (jógapózokkal), saját testükkel, testérzeteikkel, érzelmeikkel. A csoportszellem erősítésével fejlesztjük érzelmi intelligenciájukat, a drámajátékon keresztül megtanulják felismerni és kifejezni érzelmeiket. A feszültségoldás és relaxáció segíti őket saját harmóniájuk megtalálásában és megőrzésében. Játékos gyakorlatokkal vezetjük rá Őket légzésük megismerésére, majd tudatos irányítására. Koncentrációs gyakorlatokon keresztül, keresztező és végtagszétválasztó gyakorlatok során ügyesednek. A foglalkozásokon fontos a gyemekek térben elfoglalt helye, és ugyanennyire hangsúlyos testsémájuk kialakulása. Fejlődik finommotorikájuk, a beszédértésük. Bővül a szókincsük, növekszik az önbizalmuk, és pozitív énképük alakul. Megtanulnak egészségesen kapcsolódni önmaguk belső világához, mind pedig a külvilághoz, szűkebb és tágabb környezetükhöz.

 

Tengelice Zenebölcsi
A vidám zenés-mondókás-höcögtetős együttlétek során sokat éneklünk, mozgunk, játszunk a Babákkal és Mamákkal, közben használjuk az énekhangunkat és testünket, valamint különböző ritmushangszereket is.
Az éneklés, a zene, a lelki élet egészének fejlődésében, összehangolásában játszik döntő szerepet.
Az érzelmek nevelésében a zene jelentősége kiemelkedő a többi művészethez képest is, harmónikusan tudja összekötni a lelkiségünk két pólusát, a gondolkodást és az akaratot.
A hallás egy mindig nyitva álló kapu, amely közvetlenül a lélek mélyébe vezet.
Ha az ember énekel, akkor tetőtől talpig, minden porcikájával énekel.
Az éneklés tehát az egész embert mozgásba hozza és összehangolja.
A Tengelice zenebölcsi foglalkozásokon a közös zenélésen és mondókázáson keresztül a szülő-gyermek kapcsolat elmélyülését is szolgálják a vidám együttlétek. Nagymértékben ösztönzik a gyermekek hallásának , ritmusérzékének, figyelmének, memóriájának, koordinációjának, továbbá a társaikhoz való alkalmazkodásának a kialakulását és fejlődését.
Ezek a részképességek is fontos tényezői a későbbiekben a tanuláshoz szükséges készségek és képességek megfelelő fejlődésének!
Az együttlétek baba-mama klub jellege a szülői szerepvállalásunkban is támogatást nyújt, miközben felhőtlen szórakozást jelent a család bármely tagjának!