Oktatók

Füstös Anikó

About

Erősító hatha jóga, Baba mama jóga, Kismama jóga

Erősítő hatha jóga

 Ez a fajta jógagyakorlás biztosítja, hogy energikus és nyugodt lehess egyszerre. Központban az erősítések, a gerincre és mélyhátizmokra ható gyakorlatok, így az óra menete dinamikusabb. A nyugodtságért, üdeségért és az emésztés javításért felelős csavarások, illetve az idegrendszer stabilitását segítő egyensúlyozó és nyújtó pózok az óra központi elemei, majd befejezve a gyakorlást az órát relaxációval zárjuk, amely lendülettel látnak el az egész napra.

Baba-Mama Jóga

Komplex módon segít az anyukáknak és a babának a szülés utáni első két évben. Az anyukákat a Hatha Jóga támogatja a regenerációban, kondíció visszaszerzésében, segítő közösségben való részvétel által a szülés utáni depresszió elkerülésében. Közös játékkal, élményekkel, kommunikációval növeli a bensőséges kapcsolatot anya és gyermeke között. A babákat passzív (baba masszázs) és aktív (baba torna, baba-mama játékok) gyakorlatokkal támogatja a fejlődésben. Segíti a hosszabb és mélyebb alvás elsajátítását, testképének kialakulását, mozgásérzékelését, beszédfejlődését (mondókák, énekek), idegrendszerét és annak komplexitását, értelmi és érzelmi képességeit, szociális érettségét.

Kismama jóga

A kismama jóga foglalkozásokra minden 12. hetet betöltött kismamát várunk, ha nincs eltiltva orvosa által a mozgástól, akkor is, ha előtte semmilyen mozgásformát nem végzett. A gyakorlást a 40. hétig (szülésig) bátran lehet folytatni. Kellemesen átmozgatja, nyújtja a testrészeket, ellazítja, megnyitja a csípőt, energetizálja az egész testet, kiegyensúlyozza a vérnyomást, kondíció javító. Oldja a várandóssággal sokszor együtt járó panaszokat, így a hát- és derékfájás, nehézlégzés, vizesedés, ízületi fájdalmak, görcsök. Feloldja az esetleges félelmeket, érzelmi blokkokat, amelyben a társaságban végzett gyakorlás is jelentősen hozzájárul.A kismamajóga felkészíti az anyát testileg és lelkileg a természetes szülésre és az utána következő időszakra. Így miután életet adtál kisbabádnak, a továbbiakban a vele együtt végzett gyakorlatok segítenek neked a regenerálódásban, másrészt a babád idegrendszeri és mozgás koordinációs képességét fejleszti. Előzetes bejelentkezés szükséges! 

Kismamák és kisbabás anyukákat várunk nekik kialakított jógára. A JógaTér családias környezetében tudlak felkészíteni a természetes szülésre egy olyan mozgásformával, ami nagy segítségedre lesz az általad megtapasztalt állandó testi és lelki változások elfogadásában és a várandóság okozta kellemetlenségek csökkentésében.